donderdag 6 september 2012

Solliciteren!

Echt geloof me, je krijgt de allerbeste ideeën als je op de fiets zit! Wat schoot mij zojuist op mijn stalen ros te binnen: sollicitatieblog!
Ik heb zat dingen die ik veel liever doe dan solliciteren en over solliciteren schrijven, zoals haken, verhalen schrijven, met m'n onderzoekje bezig zijn, lezen, noem het maar, maar nee, first things first: een baan. Herstel, DE baan.
Ze bestaan vast al, waarschijnlijk ook wel beter dan die ik nu ga maken, maar het gaat tenslotte om het doel. En wat is het doel, hoor ik je denken. Nou, simpel, mij aan DE baan helpen. Ja ja, ik weet het, niet echt sociaal bewogen, of met een diepere betekenis, maar het is een doel.
Ik heb me dus voorgenomen om vanaf nu iedere dag over mijn sollicitatieproces te gaan schrijven. Ik wil schrijven over het proces, de brief, het gesprek, hoe bereid je je voor, alles! En ik wil natuurlijk tips. Heb je DE sollicitattiebrief, heb je tips wat ik juist NIET moet doen. Ik laat je meelezen met mijn brieven, met inachtneming van de nodige privacy natuurlijk....
En dan is internet natuurlijk een perfect medium.

Ok, daar gaan we dan.... Wish me luck!

(en mocht je nu denken "wat een leuk mens, die wil ik wel in mijn team/bedrijf/afdeling rond hebben lopen", stuur me een berichtje!)

2 opmerkingen:

 1. Hoi Anouk, goed bedacht om te gaan bloggen over je zoektocht naar DE baan. Heb je al nagedacht hoe je deze blog onder de aandacht gaat brengen van je publiek? Ik heb zelf mijn baan gevonden via Pinterest en heb er een campagne omheen gemaakt op Twitter, Facebook en LinkedIn. Frankwatching maakte er een filmpje over, misschien interessant voor jou? http://www.frankwatching.com/archive/2012/08/08/je-droombaan-vinden-met-het-nieuwe-solliciteren-via-pinterest/

  Mocht je vragen hebben, laat het me weten.

  Groeten, Wanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Wanda,
   dank je wel voor de tip! Leuk filmpje. Ik ga gelijk beginnen vandaag.
   Groet,
   Anouk

   Verwijderen