donderdag 28 januari 2010

Wat eten we vandaag?

Hartige uientaart met rookworst
Ingrediënten
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, pakje a 450 g)
5 uien
4 eetlepels olijfolie
1 Gelderse rookworst (350 g)
3 eieren
4 eetlepels melk
100 g gemalen belegen kaas (zakje a 150 g)
Materialen
springvorm (doorsnede 26 cm), ingevet
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Deeg volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Uien pellen en in ringen snijden. In koekenpan ui in olie 10 min. zacht bakken. Rookworst in plakjes snijden. Eieren met melk, zout en peper loskloppen. Ingevette vorm met deeg bekleden. Ui over bodem verdelen. Worst erover verdelen en eimengsel over taart schenken. Taart met kaas bestrooien en in midden van oven in ca. 35 min. gaar en goudbruin bakken. Lekker met komkommersalade.
Eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. klinkt lekker.... ik ben inmiddels vegetaries....vanavond met dochter bij de v en d gegeten...als toet een lekkere sjocola bij de sjocolafdeling

    BeantwoordenVerwijderen