zaterdag 4 juli 2015

Golfbewegingen

De afgelopen maand is erg rumoerig geweest voor ROC Leiden. We zouden nl. financiële steun van minister Bussemakers krijgen, maar ene mw. Lucas van de VVD (wie anders) had een motie ingediend om die financiële steun NIET te geven. Wanneer die financiële steun niet was gekomen, was ROC Leiden failliet gegaan. Uiteindelijk zijn we gered en heeft de tweede kamer tegen het plan van mw. Lucas gestemd, nota bene op MIJN verjaardag!

Dit soort zaken zijn natuurlijk niet goed voor ROC Leiden. We merken het in de aanmeldingen en in de manier waarop mensen kijken als je (in mijn geval vol trots) zegt dat je bij ROC Leiden werkt.
Er zijn natuurlijk studenten die merken dat er, in ieder geval in het team waar ik werk, keihard gewerkt wordt om alles op orde te krijgen en één lijn te trekken tegenover studenten. Dat schijnt in het verleden wel anders te zijn geweest, in ieder geval in de communicatie met studenten.

Overigens is het nog steeds een rommeltje voor wat betreft de examens, maar dat ligt buiten mijn cirkel van invloed. We gaan het aanstaand schooljaar anders aanpakken. Mijn collega K. gaat de instellingsexamens centraal aanvragen, zij wordt het aanspreekpunt met betrekking tot die instellingsexamens. Daarbij heeft zij ook een plekje in de examencommissie. Het zou dus vanaf nu redelijk gesmeerd moeten verlopen.

Verder nog meer goed nieuws! Allereerst begin ik in september eindelijk aan mijn tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor Nederlands! Ik wilde dat zelf al, zat met het aanvraagformulier in m'n mapje tijdens mijn functioneringsgesprek en de manager onderwijs zei dat het een voorwaarde was voor een vaste aanstelling! Dubbel feest dus; EN een studie, EN een vaste aanstelling!!
Wederom een rustige vakantie dus!

Maar de afgelopen maand heeft me wel heel veel energie gekost. Niet in het minst door het gezeur over de financiële steun, of deze wel of niet gegeven zou worden. Nog vijf dagen werken en dan vakantie. Zes zalige weken vakantie. 24 augustus gaan we weer aan de slag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten