dinsdag 26 november 2013

Nnnnnnieuwe ronden, Nieuwe kansen!!!

Word je al moe van me?

Misschien als ik je zeg dat ik morgen wéér aan een nieuwe baan begin…. Ik ga (weer) bij Zadkine werken. Dit keer via AdHoc-docent. Is ietsje safer, maar nog steeds geen vaste baan, en dat is tóch wat ik wil…. De baan bij het Pleysier College was niet wat ik ervan verwachtte. Ik heb gewankeld en dat heb ik gezegd. Ik had de moed om te zeggen dat ik wankelde. En die ervaring was positief. Ik ben niet doorgegaan tot het gaatje. En dat was ook positief. Ik ben eerlijk geweest en eerlijk gebleven. Cluster 4 is niets voor mij. Probleemjongeren ja, cluster 4 nee.
Omdat ik die moed had, ben ik zonder scheve gezichten weggegaan bij het Pleysier en zonder scheve gezichten weggegaan bij De Detacheerders. Voelt toch wel wat lekkerder. Bij beiden kan ik nog langskomen, zou ik het zelfs leuk vinden om langs te komen.

Bij Zadkine ga ik (weer) Nederlands geven. Ook leuk. Ik merk dat dat vak echt m'n hart gestolen heeft (ik kan het haast m'n bek niet uitkrijgen…) en daarom staat er nu op mijn verlanglijstje een graad in Nederlands. En als ik daar een 1e graads lesbevoegdheid voor kan halen, zou ik zielsgelukkig zijn. Maar dat is nog niet zover, eerst mijn 2e graads bevoegdheid. Ik hoop in september te beginnen. Hopelijk maakt dat mijn kansen op de arbeidsmarkt ook wat beter.
Je ziet, ik zit niet stil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten