zaterdag 28 april 2012

Ode aan de ECHTE man!

De echte man heeft geen pak aan, hij heeft zijn haartjes niet gefohnt, heeft geen stropdas om of een colbertje aan. Zelfs niet bij een kerstdiner.
De echte man laat zijn vrouw in haar waarde, maar blijft een ECHTE man, is een eerlijk man, weet wat er te koop is in de wereld, eerlijk. De ideale man jogt niet, loopt alleen met een doel, om te jagen bijvoorbeeld! Een echte man verzamelt niet, een echte man jaagt! Tijd voor een ode aan een ECHTE man, de mijne dus.
In de tijd dat ik vrijgezel was heb ik ruim de tijd genomen om te bedenken hoe de ideale man er voor mij uit zou zien. Hoe zou hij zijn? Hoe zit zijn karakter in elkaar? Mijn verlanglijstje:
- intelligent.
- Welbespraakt. Ok, een cliche, maar echt, een man van weinig woorden heeft normaal gesproken niet veel te vertellen en staat niet bekend om zijn scherpe verstand. Vaak houdt zo iemand niet voor de katse-je-weet-wel zijn snufferd dicht... Een beetje niveau zou toch mooi meegenomen zijn.
- onafhankelijk. Ik ben lang genoeg tegengehouden, ik wil mijn eigen leven leiden en verwacht dat ook van mijn toekomstige partner. Niets zo erg als vrouwen (of mannen!) die zeggen "nee, WE kunnen dan niet" Ik nodig je partner niet uit, ik nodig JOU uit. Als je partner mee moet hoor je dat wel. En IK heb ook mijn eigen bedoeninkje, een eigen leven en soms heb ik daar echt NIEMAND bij nodig.
- humor hebben. Dat is ook zo'n dooddoener. Humor is namelijk in mijn ogen niet uitglijden over een bananenschil, maar veel subtieler, denk aan "QI" op de bbc, "Smack the pony" of "the office". En, vooruit, af en toe een flinke dosis "The Young Ones".
- Bevlogen. Lekker vaag he ;^) Ik wil dat iemand ergens voor kan gáán, met hart en ziel zich ergens in kan verliezen. Gepassioneerd, geweldig!! Laat iemand maar uren praten over wat diegene bezig houdt.
- Bewust. Wees bewust wat je doet in het leven. Ja, ja, mensen die dit lezen en die mij kennen, ik ben JUIST diegene die vaak zonder te kijken zich in van alles stort. Maar nooit onbewust. Lekker tegenstrijdig he!
- Eerlijk! Ik heb duizend keer liever dat iemand eerlijk tegen me zegt dat iets niet bevalt dan dat er omheen wordt gedraaid om iemands gevoelens niet te kwetsen. Niks geen "apart", of "goh, bijzonder...", gewoon recht voor je raap. Zachte heelmeesters etc.
- Gek op outdoor activiteiten, zeilen, kamperen (met een TENT!), wandelen, etc.

EN nu het allerbelangrijkste: Een man moet kunnen zorgen voor zijn gezin. Niet alleen op de kapitalistische, economisch verantwoorde manier, maar ook op de echte manier, dus op de "survival" manier. Echte mannen hebben tattoos, oorbellen, laten scheten en boeren EN weten te overleven zonder de moderne techniek!

Ok, ik ben realistisch, ik weet ook wel dat dat verlanglijstje een beetje onrealistisch was... Maar.....wat gebeurt mij? Ik kom hem tegen, de ideale man! Hij bestaat gewoon!! En, sorry dames, hij is helemaal van mij!!
Tralalalalala!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten